Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європа чекає газ з України

Вівторок, 22 червня 2010, 15:48

Єврокомісія вивчає можливість транзиту додаткових обсягів російського газу через Україну.

Про це повідомила у вівторок у Брюсселі представник Єврокомісії з питань енергетики Марлен Холднер, коментуючи газовий конфлікт між Росією та Білоруссю, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За її словами, про можливості України збільшувати обсяги поставок російського газу в країни ЄС поінформувала російська сторона, у разі, якщо Білорусь дійсно буде відбирати газ з трубопроводу, який призначений виключно для транспортування газу до ЄС.

"Це власне те, чого ми очікуємо, так як цей газ повинен надходити за контрактами з компаніями ЄС. Таким чином, якщо виникає проблема, ми очікуємо, що вони (російська сторона) дійсно будуть дотримуватися своїх обіцянок по цих контрактах і будуть робити це через Україну", - сказала Холднер.

"Що ми зараз відзначаємо, так це наявність технічних можливостей для постачання цих додаткових обсягів газу до Німеччини і до Польщі", - зазначила представник Єврокомісії.

"Німеччина, безумовно, має такі можливості, але ми все ще повинні підтвердити, що існують такі можливості для Польщі і існує достатнє по обсягам з'єднання між українською і польською системами, щоб поставити додатковий обсяг газу", - сказала вона.

Крім того, як повідомила прес-секретар президента Росії Наталія Тімакова, Дмитро Медведєв віддав необхідні розпорядження у зв'язку з рішенням президента Білорусії Олександра Лукашенка перекрити транзит російського газу до Європи.

"Всі необхідні вказівки президентом РФ дані, в тому числі і керівництву "Газпрому", - сказала вона.

Як відомо, раніше прем'єр Микола Азаров заявив, що Україна готова надати потужності своєї газотранспортної системи для прокачування російського газу до Європи в обхід Білорусі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування