Української школи в Севастополі не буде ні цього року, ні наступного

Середа, 23 червня 2010, 08:33

Фінансування будівництва української школи-колегіуму в Севастополі в поточному році недостатнє для відкриття її в наступному.

Про це заявив голова Севастопольської міськдержадміністрації Валерій Саратов журналістам у вівторок, повідомляє УНІАН.

"Цього року, на жаль, фінансування недостатнє. Дуже просили, щоб нам дали 21 млн. грн. для того, щоб ми могли підвести всі комунікації. Тоді в наступному році ми могли б здати (будівлю)", - сказав він.

"Але, на жаль, грошей не дали. Нам Міністерство регіонального розвитку дало тільки 4,6 млн. грн., і, відповідно, школа не буде в цій ситуації зроблена", - повідомив Саратов.

Водночас, він зазначив, що при всіх складнощах фінансування школа-колегіум буде будуватися, як і всі об'єкти, будівництво яких було розпочато.

Крім того, Саратов висловив бажання "змінити тональність навколо школи".

Він заявив, що "бачив би цю школу гуманітарним ліцеєм, ...у якому з першого класу вивчалася б не лише українська, а, звісно, російська, а також англійська мови".

"Жодного перекосу у вивченні мов бути не повинно", - заявив Саратов, додавши, що його позиція щодо вивчення російської мови "ні на йоту не змінилася", оскільки російська мова для понад 90% севастопольців є рідною.

"Ми зробимо все, щоб російську мову наші діти знали краще за всіх в Україні. Будемо прагнути, щоб краще за всіх знали й українську, й англійську", - запевнив глава Севастопольської міськдержадміністрації.

У листопаді 2009 року на той момент глава Севастопольської міської державної адміністрації Сергій Куніцин заявляв, що до 1 вересня 2010 року в Севастополі буде побудована українська школа-колегіум на 722 місця, - і це, за його словами, "буде перша севастопольська школа, побудована після розпаду Радянського Союзу".

Він також додав, що в поточному році Міністерство регіонального розвитку і будівництва України уже виділило на будівництво школи-колегіуму в Севастополі 34 млн. грн. - половину необхідної суми.

Загальна кошторисна вартість будівництва севастопольської школи-колегіуму складає 62 млн. грн. Планується, що навчання й виховний процес у ній будуть вестися українською мовою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...