Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черномирдін про "шлюб" Газпрому і Нафтогазу: "Розмір має значення"

Середа, 23 червня 2010, 10:49
Екс-посол Росії в Україні Віктор Черномирдін вважає, що Газпром і Нафтогаз не можуть бути об'єднані порівну.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Известия".

"По-моєму, з цим об'єднанням всі погодилися, ніхто "ні" не сказав. Як об'єднуватися - це питання, треба розрахунки робити. "Газпром" і "Нафтогаз" - не зовсім однакові категорії", - зазначив Черномирдін.

"Порівну об'єднати, порівну розділити - так не буде. Розміри мають значення. Велике. Повинен бути вироблений механізм об'єднання", - сказав екс-посол.

"Треба створити спільну компанію, щоб не відволікатися на "давати - не давати", "добувати - не добувати". Компанія зобов'язана вирішувати проблеми, і буде їх вирішувати - і з видобутком, і з транзитом, і з розподілом, і з газифікацією" , - заявив він.

Черномирдін зазначив, що необхідно "пов'язати об'єднання компаній і створення газового консорціуму".

"Документи про його існування є, на папері все готове, навіть бюджет визначено, а роботи немає. Причому з вини України - я повинен це сказати", - додав екс-посол.

Відповідаючи на питання, чи готова Росія допустити українські компанії до розробки її газових родовищ, він заявив: "Ми завжди говорили - приходьте. Беріть родовища, розробляйте, здобувайте і продавайте за тією ціною, яку вважаєте за потрібне".

"Але я можу відразу сказати - якби прийшли і добували, то продавали б так само, як ми, якщо не дорожче", - сказав Черномирдін.

"Ми хочемо, щоб була дорога з двостороннім рухом, щоб все було по-нормальному, по-людськи. Але не все складалося - з різних причин. Хоча Росія і росіяни готові до співпраці", - підкреслив він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування