Донецький суд відмовився повернути Бандері звання Героя України

Середа, 23 червня 2010, 13:06

Донецький апеляційний адмінсуд не задовольнив 23 скарги на рішення про визнання незаконним указу президента про присвоєння Степану Бандері звання Героя України.

Вердикт зачитала голова колегії суддів Любов Василенко, повідомляє УНІАН.

Слухання за апеляціями, поданими на рішення Донецького окружного адміністративного суду від 2 квітня цього року про визнання незаконним указу екс-президента Віктора Ющенка про присвоєння Бандері звання Героя України проходили 21 і 22 червня.

Апеляції розглядала колегія суддів під головуванням Любові Василенко у складі суддів Миколи Старосуда і Валентини Юрченко.

На початку засідання колегія суддів повідомила, що всього на рішення адмінсуду про незаконність указу стосовно Бандери до апеляційного суду надійшли 23 скарги від жителів різних регіонів України, зокрема від Ющенка, народного депутата Анатолія Матвієнка, голови ВО "Свобода" Олега Тягнибока, представника Степана Бандери (внука Степана Бандери) Романа Орєхова та ін.

Апелянти, які прибули до суду, заявили незгоду з рішенням суду першої інстанції, вимагали її відмінити і повернути справу на повторний розгляд до Вищого адміністративного суду України.

2 квітня Донецький окружний адміністративний суд визнав незаконним і відмінив указ від 20 січня 2010 року тодішнього президента Ющенка про присвоєння лідеру Організації українських націоналістів (ОУН) Бандері звання Героя України.

12 квітня Ющенко оскаржив постанову Донецького окружного адмінсуду про визнання протиправним указу про присвоєння Бандері звання Героя України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування