Невідомі побили главу міськорганізації "Фронту змін"

Середа, 23 червня 2010, 20:28
Троє невідомих напали та побили главу Лисичанської міськорганізації "Фронту змін" Олександра Кобзаря.

Як стверджує потерпілий, інцидент стався 22 червня близько 16.20 біля воріт його будинку, повідомляє прес-служба партії.

"Зловмисники напали на мене ззаду і завдали кілька професійних ударів по обличчю та тулубу, після чого зникли", - повідомив Кобзар.

"Потерпілий пов'язує напад із протистоянням між керівництвом комунального ринку РТІ та підприємцями, які працюють на ньому", - зазначається в повідомленні.

"Суть суперечки полягає в тому, що підприємці наполягали на укладенні законних договорів на оренду торгових місць. Натомість директор ринку вимагав сплачувати гроші за іншим договором, який не мав юридичної сили", - сказали в "Фронті змін".

В партії також повідомили, що за договором "зокрема, гроші стягувалися не за оренду, а за послуги благоустрою": "В договорі було прописано тільки відповідальність підприємця за несвоєчасну сплату, а керівництво ринку жодних зобов'язань перед орендарями на себе не брало".

Підприємці стали відмовлятися сплачувати гроші після того, як керівництво ринку почало вимагати від них прибирати на ринку. Щоб змусити підприємців платити, директор ринку відібрав торгові контейнери в одного з них.

"Захищаючи законні вимоги підприємців, я кілька разів виступив на місцевому телеканалі й у пресі, після чого прокуратура за цим фактом нарешті порушила кримінальну справу", - зазначив Кобзар.

Одразу після цього, за його словами, на підприємців почали чинити тиск і залякувати.

На переконання Кобзаря, "ланцюжок посадовців, які влаштували свавілля на місцевому ринку, веде до міськвиконкому", йдеться у повідомленні.

"Ринок комунальний, але його нормальну роботу згідно з чинним законодавством влада так і не забезпечила. Комусь це дуже вигідно", - підсумував він.

Лідер "Фронту Змін", депутат від НУНС Арсеній Яценюк з приводу цього інциденту готує депутатський запит.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування