Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ і регіонали влаштували бійку в міськраді

Четвер, 24 червня 2010, 13:27

У середу на сесії Сумської міської ради відбулася бійка між депутатами більшості й опозиції.

Про це пише "Коммерсант-Украина".

Під час обговорення протесту прокурора міста Сергія Дудка на рішення міськради про передачу у власність двох земельних ділянок представники опозиційних фракцій Партії регіонів (ПР) і Компартії обвинуватили депутатів більшості з фракції БЮТ у "дерибані" землі.

"'Регіонали теж у долі!" - не погодився з ними мер Сум Геннадій Мінаєв.

Ці слова обурили депутата Олексія Мовчана з фракції ПР, що зажадав від мера вибачень. Щоб домогтися бажаного, пан Мовчан уключив сирену мегафона.

Однак Мінаєв перепрошувати не став. Більш того, коли протестуючий депутат піднявся в президію, Геннадій Мінаєв запитав у нього: "Льоша, якщо ти зранку покурив, те що я можу зробити?" Після цього сирени включили й інші опозиційні депутати.

Бійка почалася після того, як депутат Володимир Чепик із фракції "Нічний дозор" спробував вихопити в одного з "регіоналів" мегафон.

Як пізніше розповів мер Сум, у сесійному залі опинилися невідомі, один із яких завдав депутатові Олександру Байдакові ("Нічний дозор") кілька ударів кастетом.

З'ясування відносин тривало близько 20 хвилин і було припинено співробітниками міліції. Після цього Геннадій Мінаєв оголосив перерву на годину, під час якої постраждалі депутати написали заяви в міліцію про напад на них невідомих осіб.

У Сумському міськуправлінні міліції повідомили, що зараз "проводиться перевірка, результати якої будуть відомі через день".

Після перерви в міськраді було ухвалене рішення дозволити бути присутнім на сесії тільки журналістам акредитованих ЗМІ і запрошеним, заборонивши при цьому приносити в зал мегафони. "Бог з ними, з мегафонами, а от кастети приносити не можна ні в якому разі",- відзначив мер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...