США обіцяють Україні не вагатися

Четвер, 24 червня 2010, 15:19
Посол США в Україні Джон Теффт сподівається, що уряд України незабаром проведе необхідні економічні реформи.

Про це він заявив на зустрічі з українськими експертами та журналістами в Інституті світової політики в четвер в Києві.

"Потреба України у реформах і економічному прогресі існує, і ця потреба не залежить від того, який уряд при владі", - підкреслив посол.

Теффт зазначив, що президент Віктор Янукович оприлюднив план економічних реформ, і США сподіваються, що уряд України впорається з цим завданням.

Він також додав, що Україна має величезне значення для США і Європи, і ці регіони, також як і український народ, зацікавлені в економічному зростанні та реформах в країні.

"США не будуть коливатися із підтримкою сильної і незалежної України", - додав посол.

За його словами, американська сторона зацікавлена в Україні як у демократичній, процвітаючій європейській державі з ефективною владою.

Теффт також в черговий раз підкреслив, що перезавантаження відносин США з Росією ніяк не відіб'ється на відносинах з Україною.

Крім того, на зустрічі посол США торкнувся питання енергетичної сфери. Зокрема, він згадав проблему надмірного використання енергоресурсів в Україні. За його словами, країна використовує в три рази більше енергії, ніж це передбачають стандарти Євросоюзу, що є економічно не вигідним.

Крім того, він згадав проблему корупції, зокрема в судовій системі України. За словами посла, США готові зміцнювати співробітництво з Україною по лінії інвестицій.

Однак, за його словами, американські ділові кола говорять про те, що в Україні ще багато необхідно зробити для того, щоб вона стала привабливою для інвесторів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування