У Азарова порахували потенційні катастрофи

Четвер, 24 червня 2010, 23:12
Трьом західним областям України загрожують техногенні катастрофи.

Про це заявив міністр охорони навколишнього природного середовища Віктор Бойко в четвер, повідомляє прес-служба міністерства.

Бойко розповів про складну екологічну ситуацію, яка склалася у зонах діяльності підприємств гірничої хімії на території Закарпатської, Львівської та Івано-Франківської областей, та озвучив шляхи її розв'язання.

До "чорного списку", зокрема, потрапили: державне підприємство "Солотвинський солерудник" (Закарпатська область), Стебницьке державне гірничо-хімічне підприємство "Полімінерал", Роздільське державне гірничо-хімічне підприємство "Сірка", рудники "Калуш", "Голинь" та "Ново-Голинь" (Івано-Франківська область).

За словами міністра було виявлено негативні техногенні прояви в зоні діяльності 10 підприємств.

Прояви, зокрема, пов'язані з забрудненням вод, зміною ландшафту, підвищеним карстоутворенням та деформаціями гірничих масивів.

"Зараз існує реальна небезпека забруднення вод Тиси, Дністра, Сяну. Може бути зруйнована дамба на Дністрі, постраждати місто Стебник, водоканалізаційні мережі Дрогобича та Трускавця, залізниця Київ-Трускавець", - підкреслив Бойко.

"Біда в тому, що ліквідацію негативних технічних проявів діяльності підприємств тривалий час визнавали нерентабельною. Основною проблемою досі лишається недостане фінансування", - додав він.

Міністр повідомив, що "зараз слід провести інвентаризацію того, що реально зроблено для мінімізації шкідливого впливу гірничо - видобувних робіт".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування