Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НОВИМ ГЛАВОЮ КС МОЖЕ СТАТИ ВИХОДЕЦЬ З ДОНБАСУ

П'ятниця, 25 червня 2010, 09:16
 

Новим главою Конституційного суду може стати виходець з Донбасу, нинішній заступник глави суду Анатолій Головін.

Про це пише газета "Дело".

Вибори пройдуть 9 липня.

Як  повідомив "Делу" Анатолій Селіванов, судді Іван Домбровський, Анатолій Дідковський і Ярослава Мачужак дійсно не беруть участь зараз у засіданнях суду - така позиція нинішнього голови суду.

І в день виборів, 9 липня, їх теж можуть не допустити до роботи. У свою чергу відсутність 3 з 18 суддів може вплинути на результат голосування і зіграти на користь Анатолія Головіна.

Видання нагадує, що відповідно до закону про Конституційний Суд, для легітимності засідання по обранню глави суду необхідна присутність 12 суддів. Вибори відбулися, якщо за того самого кандидата проголосувало мінімум 10 чоловік.

Однак у регламенті Конституційного Суду є ще одна важлива вказівка про те, що протокол про результати голосування затверджується більшістю голосів від загальної кількості суддів, що прийняли участь у засіданні.

Таким чином, без участі Домбровського, Дідковського і Мачужак для затвердження протоколу голосування досить буде підписів восьми осіб, а не десяти, як якби суд засідав у повному складі.

Нагадаємо, Іван Домбровський, Анатолій Дідковський і Ярослава Мачужак наприкінці травня були відсторонені від роботи в суді після прийняття Верховною Радою постанови про їхню відставку.

Як зазначено в поясненні автора проекту постанови про відставку - глави комітету з правосуддя, члена Партії регіонів Сергія Ківалова, - такою була вимога самих суддів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування