Хорошковський обіцяє повістки всім причетним до газу Фірташа

П'ятниця, 25 червня 2010, 13:57
СБУ має намір допитати усіх причетних до розмитнення газу РосУкрЕнерго.

Про це заявив на брифінгу у п'ятницю глава СБУ Валерій Хорошковський, відповідаючи на питання, чи будуть запрошені для дачі свідчень екс-прем'єр Юлія Тимошенко та колишній перший віце-прем'єр Олександр Турчинов у зв'язку з цією справою.

"Будуть викликані всі особи, які тим чи іншим чином були причетні до цієї справи, не дивлячись на їхні минулі посадові позиції в уряді чи інших органах, тому що насправді державі завдано значних збитків", - сказав він.

"Це очевидна річ і, на жаль, у нас є враження, що доведеться ці борги віддавати", - зазначив Хорошковський.

За словами глави СБУ, час і умови виклику посадових осіб визначить слідчій, який веде справу.

На питання про те, що опозиція заявляє про політичні репресії в зв'язку з цією ситуацією, він відповів: "Ми займаємося конкретною кримінальною справою з конкретною диспозицією злочину".

"Впевнений, що коли кримінальна справа буде доведена до логічного завершення, коли буде законний та справедливий вирок суду, всі звинувачення (стосовно репресій) закінчиться", - зазначив Хорошковський.

На питання, чому до відповідальності притягуються лише чиновники, які виконували наказ тодішнього прем'єра Тимошенко, яка сама заявила, що віддавала відповідні накази, глава СБУ відповів:

"Те, що Тимошенко сама заявила, звичайно, додає до нашої доказової бази, ми їй дуже вдячні, але щоб не було можливості потім відкликати свої слова, нам потрібно ще зібрати певні докази".

Як відомо, СБУ затримала екс-керівника митниці Анатолія Макаренка як підозрюваного у ході розслідування кримінальної справи про нанесення збитків державі Україна за результатами розгляду позову "РосУкрЕнерго" в Стокгольмському арбітражі.

Напередодні Печерський райсуд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді взяття під варту терміном на два місяці.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування