"Газпром" попросив Україну качати більше газу

П'ятниця, 25 червня 2010, 15:10

"Газпром" направив Україні заявку на збільшення щодобового транзиту газу до Європи на 55-67 мільйонів кубічних метрів.

Про це повідомило джерело "Дзеркала тижня" в Мінпаливенерго.

Приблизно в таких обсягах "Газпром" скоротив транзит газу через Білорусь з моменту початку недавнього конфлікту між Москвою і Мінськом.

Як відомо, 22 червня прем'єр Микола Азаров заявив, що Україна може прокачувати до Європи додатково від 15 до 30 мільярдів кубометрів російського газу щорічно.

21 червня "Газпром" почав поступове скорочення поставок газу в Білорусь, вимагаючи сплатити борг у розмірі 228 мільйонів доларів. Вже 24 червня, після того, як Мінськ сплатив борг, Москва відновила постачання в повному обсязі.

У той же час Білорусь вимагала від Росії сплатити борг у розмірі 260 мільйонів доларів, пригрозивши обмежити транзит газу до Європи.

У п'ятницю президент Білорусі Лукашенко вимагає призупинити транзит російських нафти і газу у разі несплати "Газпромом" у повному обсязі в найближчу добу наданих послуг, повідомляє БЕЛТА.

"Ще раз попереджаю уряд: несплата "Газпромом" у повному обсязі послуг в найближчу добу повинна привести до припинення будь-яких послуг для Російської Федерації з транспортування вуглеводневої сировини - і нафти, і газу", - підкреслив він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News