Ахметов чверть століття буде давати ММК Ілліча руду

П'ятниця, 25 червня 2010, 22:05
ММК ім. Ілліча домовився з групою "Метінвест" про постачання комбінату залізорудної сировини терміном на 25 років.

За словами гендиректора меткомбінату Володимира Бойка, конфлікт щодо приналежності компанії "Ілліч-сталь" практично завершений на користь теперішнього керівництва і власників меткомбінату.

"Думаю, що не останнім був і той факт, що їм (претендентам на акції "Ілліч-Сталь" компаніям) стало відомо про умови укладеного між комбінатом ім. Ілліча і "Метінвестом" довгострокового, на 25 років контракту на постачання комбінату концентрату, коксу й руди", - зазначив він.

Також, на думку Бойка, на ситуацію вплинула позиція керівництва країни, який висловив підтримку ММК, повідомляють "Українські новини" з посиланням на повідомлення комбінату.

"Розв'язання ситуації стане простим: у нас викрали акції, перерахувавши нам за них якісь гроші, ми повернемо ці гроші, а акції повернутися їх законному власнику", - сказав гендиректор.

Він додав, що на рішення погодитися на переговори з керівництвом меткомбінату вплинули загальна економічна ситуація на підприємстві, при якій збитки від його роботи можуть досягти мільярдних сум.

Як відомо, наприкінці травня кіпрська компанія Formigos Holdings заявила про опосередковану купівлю російською фінансово-промисловою групою 100% акцій компанії "Ілліч-Сталь", якій належить 90% акцій ММК ім. Ілліча.

Бойко відразу спростував цю інформацію і назвав її брехнею, однак глава Держкомпідприємництва Михайло Бродський підтвердив придбання комбінату російським інвестором шляхом продажу 4 кіпрським компаніям, яким дісталося по 25% кожній.

У червні Бойко заявив, що ММК ім. Ілліча веде переговори з "Метінвестом" про об'єднання, "Метінвест" підтвердив переговорний процес з керівництвом комбінату щодо можливостей співпраці та об'єднання зусиль з подолання наслідків світової фінансової кризи.

Як відомо, "Метінвест" належить до групи СКМ Ріната Ахметова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування