Тарасюк: СБУ в репресивності пішло далі за часи Кучми

Субота, 26 червня 2010, 19:44
 

Екс-міністр закордонних справ Борис Тарасюк заявляє про авторитарність і репресивність СБУ.

Так він прокоментував той факт, що керівнику українського офісу Фонду Аденауера Ніко Ланґе було заборонено в'їзд на територію України.

"Заборона Службою безпеки в'їзду в Україну представнику Фонду Конрада Аденауера свідчить про репресивний, авторитарний характер правоохоронних органів та Служби безпеки України", - заявив Тарасюк. 

"В той час, коли знову відкриваються кордони держави перед такими російськими шовіністами як Лужков, Затулін та інші, забороняється в'їзд представникам міжнародних організацій, які є демократичними за своїм змістом і жодним чином не порушували українського законодавства", - наголосив він.

"Це свідчить про згортання демократичних свобод в Україні і початок практики, яка іде навіть далі за практику часів Кучми" - заявив Тарасюк.

"Переконаний, що всі демократичні сили повинні жорстко виступити проти згортання демократії та перетворення України у "поліцейську" державу" - зазначив депутат. 

Фонд Конрада Аденауера є міжнародним демократичним фондом, який створений Християнсько-демократичним союзом - правлячою політичною партією Німеччини на чолі з Канцлером Ангелою Меркель.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування