Азаров привіз Путіну газову пропозицію

Понеділок, 28 червня 2010, 15:13
Україна представила Росії додаткові пропозиції в рамках підготовки угоди про співпрацю в газовій сфері.

Про це в понеділок повідомив віце-прем'єр РФ Ігор Сєчін після зустрічі прем'єрів Росії та України Володимира Путіна і Миколи Азарова у Москві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Україна зробила низку додаткових пропозицій щодо співпраці в газовій сфері. Ми від цих пропозицій не відмахуємося. Будемо розглядати їх у конструктивному ключі", - сказав він.

Сєчін підкреслив, що підготовка міжурядової угоди про співпрацю РФ і України в газовій сфері повинна проходити у найстисліші терміни.

"Зараз у нас першочергове завдання в найбільш оперативні терміни підготувати міжурядову угоду по газу. Дуже швидко треба підготувати - доручення дуже серйозне. Над цим робота йде вже зараз", - сказав він.

Як відомо, в квітні 2010 року Росія направила Україні свій проект угоди по газу, який передбачав як участь російських компаній у модернізації ГТС  і роботу на роздрібному ринку України, так і присутність посередників при постачаннях російського газу.

Потім російська сторона зазначала, що документ ще буде неодноразово обговорюватися з українською стороною, і він може бути змінений.

Пізніше "Газпром" повідомив, що виключає роботу посередників при поставках російського газу в Україну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування