Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Український міністр випросив у Росії інспекції

Понеділок, 28 червня 2010, 15:23
Росія обіцяє в липні провести інспекції на українських м`ясокомбінатах і молокозаводах.

Про це заявив міністр аграрної політики Микола Присяжнюк в понеділок після зустрічі прем`єрів України і Росії Миколи Азарова і Володимира Путіна, повідомляє УНІАН.

Він нагадав про підписання в квітні цього року міжурядової угоди, якою регламентується питання проведення інспекцій на м`ясокомбінатах і молочних підприємствах.

"Було виписано, що російська сторона бере на себе зобов`язання в першому півріччі провести інспекції українських м`ясних і молочних заводів, але протокол порушується - півріччя закінчується, а інспекції немає", - сказав Присяжнюк.

"Володимир Володимирович (Путін) пообіцяв розглянути це питання і прискорити", - наголосив він.

Також Присяжнюк повідомив, що українська сторона виступила з пропозицією проводити такі інспекції спільно з українською ветеринарною службою, оскільки "ми свої підприємства знаємо набагато краще і за кількістю, і за якістю".

"Ми беремо на себе відповідальність, що українська сторона поставлятиме якісну продукцію", - наголосив він.

В свою чергу Путін зазначив, що "оптимізація співпраці з Україною в галузі сільського господарства піде на користь громадянам обох країн", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Тут у наших українських колег є свої пропозиції та побажання до російських партнерів. Наприклад по сертифікації сільгосппідприємств, по перевірці їх санітарними службами. Тут російська сторона трохи відстає - ми це надолужимо", - сказав російський прем'єр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування