У Криму арештували депутата за підозрою в великому розкраданні

Вівторок, 29 червня 2010, 15:52

Депутат Верховної Ради Криму Сергій Казаченко взятий під варту у справі за фактом шахрайства посадових осіб кредитної спілки "Южний".

Відповідний запобіжний захід обрав 28 червня Київський райсуд, повідомив заступник начальника Слідчого управління, начальник слідчої частини полковник міліції Олег Кирилін, інформує відділ громадських зв'язків ГУ МВС України в АР Крим.  

Восени 2009 року в міліцію почали звертатися вкладники кредитної спілки "Южний", внаслідок чого було порушено кримінальну справу за фактом шахрайства посадовими особами кредитної спілки "Южний".

Як розповів Кирилін, у ході розслідування були встановлені особи, причетні до фактів шахрайства та фактів розкрадання коштів шляхом зловживання службовим становищем.

"Справа розслідується СУ ГУ МВС України в АР Крим. Відносно депутата Верховної Ради Криму Сергія Казаченка прокурором Криму було порушено кримінальну справу", - зазначив заступник начальника Слідчого управління.

"У даний час проводяться слідчі дії, спрямовані на збір доказів вини Сергія Казаченко. Він був затриманий слідчими органами, 28 червня цього року Київським районним судом щодо Сергія Казаченко обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту. Ведуться активні слідчі дії з пошуку майна, що підлягає опису й арешту з метою конфіскації та відшкодування шкоди потерпілим", - повідомив він.

Кирилін сказав, що за даними ревізії загальний збиток, нанесений вкладникам посадовими особами кредитної спілки "Южний", склав 64 902 000 гривень. Загальна кількість потерпілих - тих вкладників, які внесли в дану структуру гроші і не отримали ні дивідендів, ні вкладів - складає понад 3 тисяч осіб.

Казаченко підозрюється у скоєнні злочину, передбаченого ст. 191 ч. 5 КК України - розкрадання в особливо великих розмірах. Санкція статті передбачає покарання позбавленням волі на строк до 12 років.

Крім нього у справі проходить ще низка посадових осіб, які в різний період часу займали керівні посади даної кредитної спілки. Ці люди також притягнуті до кримінальної відповідальності, їм обрані різні запобіжні заходи, сказано в повідомленні.

Як зазначив Кирилін, кредитний союз "Южний" був створений ще в 2001 році, але активні дії з прийому вкладів почав робити з 2006 по 2008 рік.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News