Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада звільнила скандального суддю

Четвер, 3 червня 2010, 14:06
 

Верховна Рада в середу звільнила низку суддів за порушення присяги.

Так, 296 депутатів проголосували за звільнення судді Окружного адмінсуду Києва Олега Бачуна.

324 депутати проголосували за звільнення судді Малинівського райсуду Одеси Ірини Савінської, 319 - за звільнення судді Голованіського райсуду Кіровоградської області Сергія Конякіна.

Крім того, депутати 236 голосами звільнили суддю окружного адмінсуду Києва Миколу Кишинського, який звиувачувався у тому, що ухвалив рішення, в результаті якого транспортна прокуратура не змогла вилучити для перевірки документи "Укрзалізниці".

Питання щодо звільнення судді Верховного суду Волкова було перенесено на пізніший час.  

Як відомо, Савінська вела судові суперечки навколо Нікопольського заводу феросплавів, "Полтавенерго", "Сумиоблгаз" та телеканалу "1+1".

Як відомо, глава Вищого адміністративного суду Олександр Пасенюк наприкінці грудня 2009 року подав подання до Ради суддів адміністративних судів на звільнення Бачуна за системні корупційні дії.

Свого часу саме Бачун скасував указ президента Ющенка про дострокові вибори до парламенту, ухвалив рішення на користь уряду Юлії Тимошенко і дозволив приватизацію Одеського припортового заводу.

Раніше Андрій Портнов, БЮТівці Валерій Писаренко, Святослав Олійник і Володимир Пилипенко повідомляли про численні зловживання і корупційні дії Бачуна.

 Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування