БЮТ знову заблокує Раду?

Середа, 30 червня 2010, 15:24

Опозиція не виключає блокування парламенту в четвер.

Це буде залежати від того, чи створить парламент комісію щодо рішення стокгольмського суду про повернення 11 млрд куб м природного газу компанії RosUkrEnergo,  сказав член фракції БЮТ Сергій Соболєв в інтерв'ю журналістам.

 "Завтра, ви знаєте, першим питанням має бути створення тимчасової слідчої комісії, що повинна розслідувати незаконність арешту пана Макаренка й участь пана Хорошковського і Бойка в махінаціях RosUkrEnergo разом з Фірташем. Від цього взагалі завтра буде залежати робота парламенту", - сказав він, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, опозиція не дозволить парламентській більшості не виконувати рішення, прийняті на засіданні погоджувальної ради.

Соболєв нагадав, що у вівторок під час погоджувальної ради фракції домовилися про те, що в четвер на розгляд парламенту буде винесене питання про створення відповідної слідчої комісії. "Тому це питання завтра ключове", - сказав він.

Депутат підкреслив, що фракція БЮТ навмисно наполягає на створенні такої комісії.

У той же час Соболєв висловив побоювання з приводу того, що засідання регламентного комітету, на якому має розглядатися питання створення такої комісії, може не відбутися в середу.

"У нас є всі підозри, що сьогодні комітету, що розглядає питання створення слідчої комісії, не буде. Занедужає необхідна кількість депутатів від більшості. Це вже практика роботи комітету з питань регламенту не одного дня", - відзначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News