У Тігіпко є підтримка для створення фракції в Раді

Середа, 30 червня 2010, 21:44
В Верховній Раді залишається теоретична можливість створення депутатської групи партії "Сильна Україна".

Про це повідомив в середу в Донецьку заступник глави партії "Сильна Україна" Костянтин Бондаренко, повідомляє УНІАН.

"Ходять зараз уперті розмови щодо створення депутатської групи. До речі, новий регламент дозволяє створити нову депутатську фракцію, якщо буде така необхідність... Розмови вже точаться півроку, і теоретично це можливо, тому що сьогодні є достатня кількість депутатів, які в перспективі готові до створення навіть фракції", - сказав він.

Політик додав, що поки не бачить в цьому політичної доцільності.

Бондарено пояснив, що в нинішньому парламенті у партії "Сильна Україна" і так достатньо прихильників: "Ми дуже активно працюємо з конкретними депутатами".

"У нас дуже багато людей, яких ми можемо вважати своїми союзниками в стінах парламенту, при цьому вони можуть перебувати в різних фракціях чи бути позафракційними депутатами, багато хто постійно декларує нам підтримку", - заявив він.

"Нам сьогодні дуже важливо працювати з цими депутатами з їхньої позиції, з їхніми можливостями всередині парламенту з тим, щоб вони вели роботу, захищаючи наші партійні позиції та доносячи їх своєму фракційному керівництву", - повідомив політик.

Бондаренко заявив, що не хоче, щоб потім у створеного нового об`єднання у Верховній Раді була погана репутація.

"Принаймні, дуже не хотілося б стати такою політичною силою, у якої буде клеймо, що вони спеціально створили якусь фракцію з перебіжчиків, з тушок і таке інше, дуже б цього не хотілося", - зазначив він.

Уточнюючи прізвища депутатів, які є прихильниками Сергія Тігіпка як лідера партії "Сильна Україна" в парламенті, Бондаренко сказав: "Я можу назвати тих депутатів, які публічно висловлювали свою готовність до співпраці з партією".

"Такі заяви були у Тараса Чорновола, у Третьякова (Олександра Третьякова) щодо готовності співпраці і так далі. Якщо постаратися, можна назвати більше таких депутатів, які публічно заявляли нам про свою підтримку - можна назвати 5-6 чоловік", - повідомив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування