Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БОЙКО НЕ БУДЕ БЕЗДУМНО ВІДДАВАТИ ФІРТАШУ ГАЗ

Середа, 9 червня 2010, 11:34

Україна вивчить можливість подачі апеляції на рішення Стокгольмського арбітражу про повернення компанії RosUkrEnergo 12,1 млрд. куб. м газу.

Про це заявив міністр палива й енергетики Юрій Бойко в Києві в середу, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Що стосується сьогоднішньої ситуації, то я скажу, чого не буде, - не буде бездумної віддачі ресурсів за рахунок наших споживачів і національних інтересів. Тому що віддати 11 млрд. куб. м газу з балансу "Нафтогазу України" - це неможливо", - заявив міністр.

Бойко також відзначив необхідність того, щоб правоохоронні органи країни дали оцінку схеми, унаслідок чого склалася така неприємна для країни ситуація.

"Я думаю, що відповідь на закономірність минулої угоди повинні дати правоохоронні органи. Це їхня компетенція", - сказав Бойко.

"Я не знайомий з рішенням суду. Ми ретельно його вивчимо: апеляція, продовження розгляд цього рішення", - додав він.

Напередодні компанія Centragas, що є акціонером RosUkrEnergo, повідомила, що Стокгольмський арбітражний трибунал 8 червня зобов'язав НАК "Нафтогаз України" повернути швейцарському газотрейдеру 11 млрд куб. м газу, а також передати їй 1,1 млрд куб. м як компенсацію.

Стокгольмський арбітражний трибунал, відповідно до повідомлення, 30 березня 2010 року прийняв рішення, яким зобов'язав НАК відшкодувати RosUkrEnergo близько $200 млн за "різні порушення "Нафтогазом України" умов контрактів щодо постачання, транзиту і збереження газу".

У свою чергу, в управлінні по зв'язках із громадськістю "Нафтогаз України" повідомили, що компанія поки не одержала відповідного рішення Стокгольмського арбітражу.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування