Подарунок Стельмаху необхідно відмінити - НУНС

Неділя, 11 липня 2010, 18:37
Рішення Верховної Ради про збільшення строку повноважень глави Національного банку необхідно скасувати.

З відповідною пропозицією до спікера Володимира Литвина звернувся депутат в НУНС Юрій Кармазін, повідомляє прес-служба депутата.

"Розгляд проекту про НБУ - це унікальне ґвалтування парламенту заради посади для потрібної людини", - заявив Кармазін.

Він зазначає, що реєстрація і підготовка цього законопроекту до розгляду й сам розгляд у Верховній Раді 9 липня відбувалися з грубим порушенням регламенту парламенту, оскільки у Верховній Раді вже цілий рік знаходиться інший проект, який ще в 2009 році вніс Кармазін.

Проект президента Віктора Януковича не міг бути зареєстрованим, оскільки регламентом встановлено, що альтернативний законопроект може бути внесений не пізніш як у 14-денний строк після дня надання депутатам першого законопроекту з відповідного питання.

Крім того, депутат заявляє, що проект не міг розглядатися в другому читанні на другий день після розгляду в першому.

"Пропозиції та поправки вносяться в 14-денний строк після дня прийняття законопроекту за основу, а законопроект, підготовлений до другого читання, висновок головного комітету та інші супровідні документи до нього надаються народним депутатам не пізніш, як за десять днів до дня розгляду", - повідомив Кармазін.

"Грубе та цинічне бажання нехтувати Конституцією й законами свідчить лише про те на що можна піти заради бажання провести на посаду Голови НБУ необхідну людину чи зробити подарунок до дня народження", - зазначає НУНСівець.

Як відомо, в пятницю Верховна Рада внесла зміни до закону про Нацбанк, якими збільшила строк повноважень глави НБУ з 5 до 7 років.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування