Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Експерт: Фільм про Януковича - прояв "радянського комплексу" й "культу особи"

Понеділок, 12 липня 2010, 09:16

Демонстрація каналами компліментарного фільму про президента Віктора Януковича до його ювілею - це елемент культу особи і "радянського комплексу".

Таку думку висловила науковий директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар у коментарі "Німецькій хвилі".

На її думку, поява в ефірі українського телебачення фільму "Президент. Початок шляху" до 60-річчя Януковича має замовний характер, а сам фільм експерт розцінює як типову пропаганду.

Сюмар назвала такий показ "демонстрацією рабської відданості", яка не може викликати нічого, крім сміху, в нинішній час.

Науковий директор ІМІ вважає підтримку глави держави у такий спосіб виявом "глибокого радянського комплексу" у причетних до цього осіб, рівно як і у самого ювіляра.

На думку Сюмар, це кардинально суперечить щоденному проголошенню новою владою своєї відданості курсу на євроінтеграцію.

"Це абсолютно не європейський стандарт. В Європі такий культ особистості позитивно сприйматися не може. Це швидше рух на схід. І на схід не в бік Росії, а в бік Казахстану і Туркменістану", - заявила медіа-експерт.

Висвітлення діяльності керівників держави у суцільно "рожевих" тонах є притаманним, зокрема і Азербайджану, де на державному телебаченні у день народження Гейдара Алієва - батька чинного президента Ільхама Алієва - демонструються фільми, що вихваляють "геніального політика і загальнонаціонального лідера".

Подібні вияви пострадянських комплексів, за словами Сюмар, унаочнюють світоглядний та психологічний стан бізнесових та політичних "еліт", які "залишилися навіть не у вчорашньому, а в позавчорашньому дні".

Експерт наголосила, що масова демонстрація фільму про Януковича явно була не випадковим збігом, а акцією, ретельно розробленою та спланованою чиновниками президентської адміністрації, які відповідають за інформаційну політику.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування