Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Одеській області морем суне пляма невідомого походження

Понеділок, 12 липня 2010, 13:26

У Чорному морі поблизу Одеси до берега рухається пляма з речовини невідомого походження довжиною 4 км та шириною 2-3 км.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони навколишнього природного середовища.

Пляму інспектори виявили у неділю, 11 липня, обстеживши простір в районі від мису Великого Фонтану до пляжу Дельфін після того, як Державній екологічній інспекції в області повідомив про забруднення внутрішніх морських вод черговий МНС.

Речовина має вигляд суцільного шару та знаходиться на поверхні на відстані 50-150 м від урізу води.

Пляма переміщується до берега від 16 ст. Великого Фонтану до пляжу Дельфін.

Відібрано проби морської води для аналізу на хімічні забруднюючі речовини.

Після проведеної експертизи, у пробах морської води не було  виявлено перевищення основних гідрохімічних показників якості води, крім підвищеної концентрації завислих речовин: на відстані 100 м та 300 м від урізу води перевищення фону становить 48 мг/л та 65 мг/л відповідно (по даним за 05.07 фонові показники морської води по завислим речовинам становили 2 мг/л).

Також проведено обстеження зовнішніх рейдів ДП "Іллічівський МТП", ДП "Одеський МТП" та ДП "МТП Южний", слідів підтікань та наявних забруднень із суден, які знаходились на рейді не виявлено.

Відібрані проби води передані на аналіз на планктонні форми та водорості до спеціалізованого закладу - Одеського філіалу Українського інституту південних морів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування