Основні канали більше припускаються "джинсових" порушень і замовчують

Понеділок, 12 липня 2010, 14:30

Матеріалів із порушеннями стандартів інформаційної журналістики та випадків замовчування важливих тем у теленовинах у червні стало втричі більше.

Про це свідчать результати "Моніторингу дотримання журналістських стандартів та підвищення медіаграмотності широкого кола українських громадян", який проводить "Телекритика" у рамках проекту громадської організації Internews Network "У-Медіа"

Згідно з ним, кількість матеріалів із порушеннями стандартів інформаційної журналістики, що можуть свідчити про замовний характер, а також випадків замовчування суспільно важливих тем у новинах загальнонаціональних каналів у період 31 травня - 26 червня зросла більш ніж у 3 рази в порівнянні з попереднім місяцем.

Якщо у травні вона становила 487, то у червні - 1549 випадків.

Найбільша кількість порушень виявлена у новинах телеканалу "Інтер" - 245; цьому ж каналу належить "антирекорд" із найбільшої кількості порушень протягом тижня - 85.

На другому місці - ICTV з 236 порушеннями протягом зазначеного періоду. На третьому - Перший національний із 219, а "1+1" посів четверте місце зі 198 підозрілими матеріалами та випадками замовчування важливих тем.

Відносно найкращими є показники 5 каналу (152), СТБ (156) та ТРК "Україна" (159 випадків порушення стандартів інформаційної журналістики).

Таке різке погіршення ситуації експерти моніторингу "Телекритики" пов'язують, передусім,  із почастішанням випадків замовчування суспільно важливих тем та подій. Зокрема, протягом тижня 21-26 червня усіма або частиною каналів було замовчано 57 важливих тем.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування