Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТівець жаліється, що депутатів ігнорують

Понеділок, 12 липня 2010, 22:31
Роботу тимчасової слідчої комісії Верховної Ради щодо рішення Стокгольмського арбітражного суду заблоковано.

Про це заявив заступник глави ТСК, депутат від БЮТ Олександр Гудима в ефірі 5 каналу.

"Сьогодні на її засідання з'явилися лише члени-опозиціонери... Уряд і адміністрація президента ігнорує роботу ТСК", - зазначив він.

Гудима повідомив, що комісія отримала відмови щодо доступу до документів і фігурантів справи.

"В ЗМІ вже тиждень можна отримати матеріали Стокгольмського арбітражу. А виявляється, що ці матеріали засекречені і СБУ забороняє "Нафтогазу" надавати нам копію", - повідомив депутат.

Він нагадав, що вищий орган юстиції, в особі міністра юстиції Олександра Лавриновича, також заявляє, що поки не отримав примірника рішення Стокгольмського суду.

Крім того, Гудима розповів, що Служба безпеки не дозволила комісії зустрітися з арештованими екс-заступником глави "Нафтогазу" Ігорем Діденком і екс-главою Держмитниці Анатолієм Макаренком.

"Ми маємо доручення провести певні дослідження і з Макаренком, і з Діденком. Нам відмовили і сказали, що цю справу нам може дозволити тільки слідчий. Слідчий довго радився з керівництвом СБУ і сказав, що не дозволяють нам проводити слідчі дії", - заявив він.

Заступник глави ТСК також пообіцяв, що у вівторок будуть оприлюднені всі документи щодо рішення Стокгольмського арбітражного суду у справі "РосУкрЕнерго", які передала комісії екс-прем'єр Юлія Тимошенко.

"Було передано дуже багато документів. Ми проголосували щоб всі документи і матеріали, які надала тодішній прем'єр, стали надбанням гласності", - повідомив він.

Як відомо, ТСК була створена для вивчення рішення Стокгольмського арбітражу, розслідування фактів діяльності "РосУкрЕнерго" та арешту Макаренка.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...