Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Діденко перед порушенням справи намагався виїхати до США

Вівторок, 13 липня 2010, 16:22

Колишній перший заступник голови "Нафтогазу" Ігор Діденко намагався отримати візу в США перед порушенням справи проти нього.

Рішення Печерського суду Києва від 12 липня про заміну запобіжний заходу для Діденка з підписки про невиїзд на взяття під варту обумовлене побоюванням прокуратури, що колишній чиновник може виїхати за кордон, пише "Дело".

Як зазначено в матеріалах, які представники прокуратури надали Печерському суду, незадовго до порушення проти Діденка кримінальної справи, він звернувся в дипломатичне представництво США з проханням про відкриття візи (кримінальна справа проти Діденка була порушена 10 червня 2010 року).

Щоправда, 8 липня посольство Сполучених Штатів Америки відмовило колишньому  першому заступнику голови "Нафтогазу України" на в'їзд у США.

Крім того, як з'ясувало слідство, у колишнього топ-менеджера "Нафтогазу України" є дозвіл іспанської влади на постійне проживання в цій країні.

Також, як говориться в матеріалах судового рішення, Діденко просив дати йому можливість виїхати до Швейцарії для лікування в стоматологічній клініці.

Як відомо, кримінальна справа у відношенні Діденка була порушена за фактом завдання збитків державі у зв'язку з рішенням Стокгольмського арбітражу, який зобов'язав НАК "Нафтогаз України" повернути RosUkrEnergo 11 млрд. куб м газу й виплатити компанії встановлений контрактом штраф у товарній формі в розмірі 1,1 млрд. куб м газу.

Справа порушена за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (присвоєння, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...