Богословська просить "стукати" на Нацкомісію

Вівторок, 13 липня 2010, 18:42
Слідча комісія Верховної Ради просить ЗМІ надати відомості про порушення Нацради з питань телебачення і радіомовлення.

Про це заявила голова тимчасової слідчої комісії щодо законності видачі Нацрадою ліцензій на мовлення у 2005-2010 роках, депутат від Партії регіонів Інна Богословська, повідомляють "Українські новини".

"Перше, що ми робимо - запити у всі телекомпанії державні, комунальні, приватні, а також розмістимо звернення в пресі до всіх компаній, які брали участь так чи інакше в процесі отримання ліцензій", - уточнила вона.

ЗМІ попросять надати "всю інформацію, яка може свідчити про порушення законів у діяльності Нацради".

Богословська зазначила, що, на погляд комісії, це єдиний спосіб провести об'єктивне розслідування, а оскільки на збір інформації знадобиться час, комісія вирішила виступити зі зверненням до ЗМІ до того, як депутати підуть на літні канікули.

Наступне засідання комісія проведе 2 вересня.

За словами депутата, після того, як буде проаналізована отримана інформація, буде прийнято рішення про те, кого комісія запросить на свої засідання для прояснення тих чи інших моментів, а також у які органи комісія буде звертатися.

Крім того, Богословська повідомила, що комісія звернулася в Антимонопольний комітет для одержання інформації про всі справи, пов'язані з поглинаннями або поділом на ринку медіа.

"Ми чудово розуміємо, що і комерційні інтереси теж можуть впливати на прийняття рішень з цих питань", - сказала вона.

Також депутат повідомила, що робота комісії буде максимально відкритою і прозорою і на наступне її засідання буде запрошена преса.

Як відомо, Окружний адміністративний суд Києва повністю задовольнив вимоги групи телеканалів "Інтер", яка оскаржувала рішення Нацради про виділення каналам ТВi і "5 каналу" частот на мовлення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування