Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До Могильова прийдуть загримовані сказати "Ні поліцейській державі!"

Середа, 14 липня 2010, 08:58

У середу очікується пікетування МВС активістами громадянської кампанії "Ні поліцейській державі!" з протестом проти катувань та вбивств людей міліціонерами.

Чергова акція, за словами її організаторів, скерована на підтримку затриманих міліцією 4-х захисників харківського парку ім. Горького та проти міліцейського свавілля.

Одна з координаторів акції Анастасія Розлуцька повідомила "Deutsche Welle", що учасники пікету МВС мають намір за допомогою гриму продемонструвати міліцейським керівникам, як виглядають українці після їхнього затримання в міліцейських відділках.

Чотири акції протесту, які відбулося в червні, за словами Розлуцької, продемонстрували, що міліція цілковито ігнорує вимоги громадськості, які залишаються попередніми.

"Ми громадяни України і ми хочемо, щоби міліція не погрожувала і не била людей. От чому ми домагаємося, щоби вбивць студента Ігоря Індила було покарано", - заявила вона.

Координатор акції сказала, що оргкомітет та активісти громадянської кампанії документують всі порушення громадянських прав міліцією та загибелі людей в міліцейських відділках, про які вони дізнаються щотижня.

Вона "не зважає на заяви міністра МВС Анатолія Могильова" в очікуванні конкретних дій, а не заяв.

За словами Розлуцької, зараз оргкомітет кампанії "Ні поліцейській державі!" об'єднав декілька громадських організацій, а до акцій проти міліцейського свавілля долучається дедалі більше людей, серед яких переважають студенти, молодь та матері потерпілих.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування