Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кабмін розширив спектр тих, хто зможе отримати субсидію на "комуналку"

Середа, 14 липня 2010, 13:58

Кабінет міністрів ухвалив постанову про підвищення соцзахисту населення при оплаті за житлово-комунальні послуги, понизивши поріг доходів для виплати субсидій.

Як сказав на брифінгу міністр праці й соцполітики Василь Надрага, це рішення спрямоване на забезпечення належного соціального захисту сімей, для яких вартість комунальних послуг становить понад 15% від сімейного бюджету, повідомляє "Інтерфакс".

"Сьогодні будь-який наш громадянин, який оплачує комунальні послуги й вартість цих послуг буде більше, ніж 15%, - буде отримувати державну допомогу... не більше 15% для працюючих і 10% для пенсіонерів і інвалідів буде становити вартість комунальних послуг, а все інше держава буде відшкодовувати", - пояснив міністр.

Крім того, зазначив він, уряд спростив умови отримання субсидій, скоротивши перелік документів для цього. Для працюючих громадян це заява, декларація про доходи й майновий стан, довідка про доходи, яка підтверджує декларацію.

Раніше були потрібні ще довідки з ЖЕКів, газконтор і водоканалів, зазначив Надрага.

Непрацюючі громадяни повинні будуть надавати заяву й декларацію. Довідку про доходи пенсіонерам при цьому надавати вже не потрібно.

Надрага наголосив, що громадяни, у яких є поточна заборгованість із квартплати, також мають право на субсидію.

Він зазначив також, що ті, хто вже отримує субсидію не повинні нікуди звертатися - розмір субсидії буде перерахований автоматично.

Щодо інших питань про отримання субсидії можна звернутися за телефоном гарячої лінії: 0 800 509 307.

Як відомо, зараз поріг для отримання субсидій для працюючих становить 20%, для пенсіонерів та інвалідів - 15%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування