Депутати викличуть "Беркут" на килим за журналіста

Середа, 14 липня 2010, 14:17
 

Парламентська ТСК з питань розслідування випадків цензури у ЗМІ надасть юридичну допомогу журналісту Нового каналу Сергію Кутракову.

Про це в середу повідомляє Телекритика з посиланням на секретаріат ТСК.

За словами голови комісії Ірини Геращенко, юристи, що співпрацюють з комісією готові допомогти журналісту в підготовці апеляційної скарги.

Також, як повідомляє Геращенко, у вересні слідча комісія планує заслухати керівництво спецпідрозділу "Беркут", охоронці якого застосували силу проти журналіста під час виконання ним службових обов'язків.

За її словами, закриття кримінальної справи щодо перешкоджання  журналісту Сергію Кутракову (Новий канал) та відмова у порушенні справи за фактом перешкоджання Сергієві Андрушку (СТБ) свідчать про те, що в українських журналістів є велика проблема щодо захисту своїх прав у судах. 

"Якщо журналісти, які надають правоохоронним органам відеосвідчення правопорушень, не можуть добитися правди в судах, то простому громадянину зробити це ще важче", -  зауважила Геращенко.

Як відомо, 12 липня Шевченківський суд скасував постанову про порушення кримінальної справи щодо перешкоджання професійній діяльності журналіста Нового каналу Сергія Кутракова.

Це рішення суд прийняв, задовольнивши скаргу "Беркуту", подану у відповідь на порушення кримінальної справи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News