Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Правила з кодексу Азарова були б популярні за Сталіна" - Терьохін

Середа, 14 липня 2010, 15:50

Голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики, БЮТівець Сергій Терьохін ущент розкритикував проект Податкового кодексу, внесений урядом.

"Це - не кодекс. Те, що подав Кабмін на розгляд Верховної Ради, - це еклектичне зібрання різноманітних податків і зборів, які існують сьогодні в Україні", - заявив він Радіо "Свобода".

"Вони навіть не зробили кодифікації податкового законодавства", - обурився Терьохін.

Очікуваного спрощення оподаткування, зменшення числа податків, збільшення можливостей платникам податків робити апеляцію рішень податкових органів від ухвалення цього Податкового кодексу, за словами БЮТівця, не буде.

"Ніякого спрощення тут немає. Представники Кабміну говорили, що там багато податків скасовується. Скасовуються, але ті, які ніколи не платилися і плутаються між ногами, маленькі. Наприклад, такі як податок на собак або податок на виграш на іподромі", - сказав депутат.

"Проте збільшилися податкові навантаження на будь-які інвестиції, як щодо податку на прибуток підприємств, так і податку на додану вартість", - зазначив Терьохін.

"Також збільшилися екологічні збори, причому дуже оригінально. Більшість екологічних зборів перекладаються на територіальну громаду, і зменшуються при цьому екологічні збори за забруднення навколишнього середовища металургійними та хімічними заводами", - додав він.

За словами Терьохіна, у другому розділі даного кодексу, в якому йдеться про правила збирання податків, написані правила, які "за Сталіна були б дуже популярними".

"Коротко кажучи, цим кодексом була впроваджена презумпція винуватості будь-якої людини, не тільки компаній. Де, без будь-яких рішень суду чи прокурора, органи податкової міліції отримували беззастережне право у будь-який час доби прийти до Вашого дому, підозрюючи лише, що у цьому домі може провадитися підприємницька діяльність, і без будь-яких наслідків, якщо ця підозра не справдилася", - сказав він.

Голова комітету зазначив, що одне лише це викликало "нищівну критику" проекту.

"Хоча самі великі проблеми в економіці податків, які записав цей уряд. Квінтесенція проста: менше податків на великі корпорації, більше податків на малий бізнес і на фізичних осіб", - зазначив він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування