В опозиції тривога: Україну втягують у "контрольовану Москвою" організацію

Четвер, 15 липня 2010, 15:35

Україну втягують в Організацію договору про колективну безпеку, контрольовану Росією, заявляє депутат Іван Стойко.

Про це він заявив сайту "За Україну!", коментуючи слова депутата-регіонала, екс-міністра оборони Олександра Кузьмука щодо необхідності приєднання України до системи протиповітряної оборони ОДКБ.

"Зараз стало зрозумілим, що відмова від НАТО і оголошення України в новому законі про засади внутрішньої і зовнішньої політики позаблоковою державою були тільки першими кроками по втягуванню України в контрольовану Москвою Організацію договору про колективну безпеку (ОДКБ)", - заявив Стойко.

Він наголосив, що вступ України в ОДКБ - це втягування нашої держави в військову структуру, на території країн-учасниць якої є безліч конфліктних точок.

"ОДКБ - це тільки засіб відновлення впливу Кремля на пострадянському просторі, для якої головне - це присутність російських військ в зоні інтересів Москви", - переконаний Стойко.

"Я сумніваюся, що інші країни мають якийсь вплив на прийняття рішень в ОДКБ, де слово мають лише московські генерали. Те саме чекатиме й на Україну, якщо Янукович втягне нас в цю структуру", - стверджує він.

Стойко, який є членом Політради партії "За Україну!", очолює підкомітет із питань інформаційної безпеки комітету з питань нацбезпеки і оборони Верховної Ради.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...