Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ має знову розслідувати прослуховування Портнова і Кузьміна

Четвер, 15 липня 2010, 15:42
 

Прокуратура має в четвер відновити розслідування щодо незаконного прослуховування СБУ посадовців, в тому числі Андрія Портнова та Рината Кузьміна.

Про відповідне рішення Верховного суду "Українській правді" розповів бютівець Святослав Олійник.

"Сьогодні Верховний суд за моєю касаційною скаргою скасував рішення і Солом'янського і Київського обласного апеляційного суду", - повідомив Олійник.

"Цією ухвалою він фактично визнав незаконними рішення по цій справі. Це означає, що  прокуратура зобов'язана з сьогоднішнього дня поновити розслідування і досліджувати обставини незаконного прослуховування низки посадовців, які проходили як потерпілі у цій справі", - наголосив він.

Олійник також виключив можливість впливу політичних процесів на рішення суду.

"Ніякого стороннього впливу на суд не було", - підкреслив він.

"Дата судового процесу ніяк не пов'язана ні з якими політичними процесами. Це реальний порядок. Так йшла судова тяжба, так і пішли суди", - додав депутат.

Відповідаючи на питання про те, що днями слідство Генпрокуратури перейшло до рук самого Кузьміна і чи не пов'язана ухвала суду із цим, він відповів: "Кузьмін взагалі не знав, що я писав таку касацію".

Як відомо, в березні 2009 року тодішній депутат від БЮТ Андрій Портнов заявив, що СБУ прослуховує його телефонні розмови. Тоді ж про незаконні прослуховування заявив і заступник Генпрокурора Ринат Кузьмін. Пізніше про факти прослуховування заявляв і Віктор Медведчук.

Після цього була порушена кримінальна справа за фактом прослуховування вископосадовців. Цю справу було закрито на підставі рішення Солом'янського суду Києва. Олійник стверджує, що Солом'янський суд не має жодного відношення до цієї справи і підсудність було змінено незаконно.

Після того київський апеляційний суд за апеляцією Олійника підтвердив рішення Солом'янського суду з формулюванням, що якщо знищені матеріали, то немає перспективи розслідування.

Портнов наразі є заступником глави адміністрації президента Януковича.

Олійник вважається представником групи Портнова в БЮТ.

Керівником СБУ в 2009 році був Валентин Наливайченко, який визнавав проведення "окремих оперативно-технічних заходів", які тимчасово обмежували права Кузьміна" в рамках контррозвідувальної справи.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування