Крим і схід традиційно підтримають регіоналів

Четвер, 15 липня 2010, 22:54
За Партію регіонів на виборах до обласних рад готові проголосувати 38,5% українців.

Про це свідчать результати дослідження Київського міжнародного інституту соціології, повідомляють "Українські новини".

Респондентів запитали, за яку партію або блок вони б проголосували, якби вибори до облради проходили в найближчу неділю за партійними списками.

Згідно з результатами дослідження, 3%-й прохідний бар'єр подолали б Партія регіонів (38,5%), Блок Юлії Тимошенко (12,6%), партія "Сильна Україна" Сергія Тігіпка (8%) і партія Арсенія Яценюка "Фронт змін" (4,3%).

У західному регіоні - Волинська, Рівненська, Львівська, Івано-Франківська, Тернопільська, Хмельницька, Закарпатська та Чернівецька області - БЮТ на виборах облрад отримав би 21,9% голосів виборців, регіонали - 12%, партія "ВО "Свобода" - 8,5%, "Фронт змін" - 8,4% і "Сильна Україна" - 4,9%.

У центральному регіоні - Житомирська, Вінницька, Кіровоградська, Черкаська, Полтавська, Сумська, Чернігівська, Київська області і Київ - за Партію регіонів проголосували б 24,6% опитаних, за БЮТ - 18,4%, за "Сильну Україну" - 8, 7%, за "Фронт змін" - 5,2%.

У південному регіоні - Дніпропетровська, Одеська, Миколаївська, Херсонська, Запорізька області і Крим - за регіоналів проголосували б 52% респондентів, "Сильну Україну" - 10,7%, БЮТ - 6,2%.

У східному регіоні - Харківська, Донецька, Луганська області - за Партію регіонів проголосували б 68,5%, а за "Сильну Україну" - 7% опитаних.

За даними опитування, 5,1% респондентів проголосували б проти всіх, 7,5% - не брали б участі у голосуванні, а 14,4% не змогли відповісти на поставлене питання.

Опитування проводилося в червні, коли Верховна Рада ще не прийняла закон про введення мажоритарно-пропорційної системи без участі блоків на місцевих виборах.

Соціологи опитали 5507 респондентів, що мешкають в усіх областях країни. Статистична похибка не перевищує 2%.

Як відомо, 1 липня Верховна Рада призначила чергові місцеві вибори на 31 жовтня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування