Кравчук: ВР перетворилася на філію АП, або в орган "что ізволітє, так і натиснемо"

П'ятниця, 16 липня 2010, 12:05
 

Перший президент Леонід Кравчук вважає недостатнім авторитет нинішньої Верховної Ради.

Про це він заявив під час урочистого засідання з нагоди річниці проголошення Декларації про державний суверенітет.

"В Декларації було багато романтизму, ейфорії. Сьогодні Верховна Рада могла б написати більш досконалий документ в правовому плані. Але я можу точно говорити, що віри в нього не було б ніякої, як і в багатьох інших документах", - заявив він.

"Тому що протистояння з'їдає віру і породжує зневіру. Саме цим відрізняється той час від теперішнього, та еліта від нинішньої, а тодішня Верховна Рада відрізняється від нинішньої тим, що вона була епіцентром політичних подій, вона формували фундамент нової держави", - наголосив Кравчук.

"Зараз поділилися гілки (влади), точніше більш надулися, ніж поділилися", - додав він, чим викликав оплески в залі.

"Сьогодні Верховна Рада втратила таку силу. Вона перетворилася, або може перетворитися з подачі деяких депутатів, у філіал адміністрації президента, або в орган "что ізволітє, так і натиснемо". Це вже забагато! Треба, щоб ВР відтворила свій авторитет", - зазначив він.

За його словами, наразі західна і східна еліти створили собі кожен свою Україну і свій електорат.

"І так собі їх експлуатують, щоб потихеньку пробиватися до влади. А якщо де більше того електорату, та і здобуває владу. Приходить влада, починається політична колотнеча. Ми маємо це зупинити і працювати разом. Тоді ми працювали разом, бо думали про Україну", - наголосив він.

"ВР має повернути собі втрачений через безпринципність частини депутатів авторитет, оголосити боротьбу з порушеннями Конституції, цинізмом, фальшуванням, пристосовництвом посадових осіб, всіх органів", - підкреслив Кравчук.

"Хто ще має право на незалежність. Хіба тільки президент і його адміністрація? Хіба не має право на незалежність ВР, люди? Чому вони повинні пристосовуватись хто до грошей, хто до посадових осіб?" - обурився перший президент.

За його словами потрібно, що депутати "перестали торгуватись у ВР як на Бессарабці".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...