Росія запустила в ефір компромат на Лукашенка

Субота, 17 липня 2010, 13:18

Телеканал НТВ продемонстрував другу частину фільму, що компрометує президента Білорусії Олександра Лукашенка .

Як повідомляє "Ехо Москви", у "Хрещеному батьке-2" він названий "останнім диктатором Європи", йому приписується зв'язок з бізнесменом Борисом Березовським і грузинським президентом Михайлом Саакашвілі

Інформаційна кампанія проти білоруського президента не обмежилася одним фільмом.

На телеканалі НТВ у рамках передачі "Щиросерде зізнання" напередодні був продемонстрований ще один епізод, з черговою порцією компрометуючих матеріалів.

Журналісти телеканалу зібрали в одному фільмі те, про що різні ЗМІ вже писали.

Наприклад, про можливі зв'язки президента Білорусії з Борисом Березовським (вказується, що Березовський приїжджав у республіку, але Росії виданий не був).

Не обійшли стороною особисте життя Лукашенка, зокрема, його стосунки з дружиною і жінками в цілому. Особливе місце зайняла дружба білоруського лідера з главами інших держав.

Автори тенденційного репортажу не могли обійти стороною і те, що Олександр Лукашенко так і не визнав незалежність Південної Осетії й Абхазії.

Як відзначають "Грані.ру", сюжет про зв'язок білоруського і грузинського президентів було вирішено зробити після того, як 15 липня Михайло Саакашвілі дав інтерв'ю Першому білоруському телеканалові, у якому заявив, що не розуміє претензій від Росії і переконаний, що політика Москви щодо Грузії має елементи шантажу.

Перший фільм "Хрещений батька" вийшов в ефір НТВ 4 липня, у ньому журналісти фактично обвинуватили білоруського президента в усуненні політичних конкурентів і журналістів.

У самій Білорусії, де також працює телеканал НТВ, фільм "Хрещений батька-2" був вирізаний із сітки мовлення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування