Долаючи фінансову кризу, МВС закупає 20 vip-авто

Понеділок, 19 липня 2010, 09:45
 

В 2010 році найдорожчий автомобіль для своїх потреб купила держкомпанія "Донецька залізниця".

Залізничники в липні придбали позашляховик  RX 350 Luxury за ціною 652 тис. грн., пише газета Дело.

Це стало першою покупкою дорогої марки з початку фінансової кризи.

Востаннє машини Lexus за бюджетні кошти купувалися в 2008-му. Тоді автомобілями Lexus обзавелися управління ДАІ в Черкаській області, "Київгаз" і Український держінститут по проектуванню об'єктів дорожнього господарства "Укргипродор".

У тендерному комітеті держкомпанії "Донецька залізниця" відмовилися повідомити, для яких потреб був придбаний джип. Варто відзначити, що закупівля нової машини була здійснена після призначення начальником "Донецької залізниці" Миколи Рогова.

Більше інших на закупівлю парку дорогих машин витратять підлеглі міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова. На початку липня міністерство оголосило про проведення тендера на закупівлю чотирьох автомобілів Мерседес Е350, чотирьох автомобілів Audi А6 і 12 машин Toyota Camry.

Тільки чотири німецьких Mercedes обійдуться державному бюджету більш ніж в 2 млн. грн. Вартість Audi А6 коливається від 35 тис. до 73 тис. євро.

Вже придбали нову машину для Центра державного земельного кадастру. Так, 13 липня 2010 року хмельницька філія відомства придбала автомобіль Hyundai Santa Fе. Як повідомив перший заступник начальника філії Олександр Кузьменко, покупка обійшлася в 230 тис. грн.

"Автомобіль потрібний для виконання робіт, у тому числі робіт у полі", - пояснив необхідність придбання джипу чиновник.

При цьому він не зміг пояснити, чому знадобилася саме така машина, а не, скажімо, позашляховик Shevrolet Niva, що коштує вдвічі дешевше.

На аналогічному автомобілі збираються їздити й у Чернігівської регіональної держлабораторії ветеринарної медицини. Оголошення про проведення тендера на покупку Hyundai Santa Fе для ветеринарів уже розміщено в офіційному віснику.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News