Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У п'ятницю вирішиться доля Діденка і Макаренка?

Понеділок, 19 липня 2010, 15:15

Державна митна служба має намір завершити перевірку правомірності митного оформлення в 2009 році 11 млрд куб. газу до 24 липня.

Про це журналістам заявив голова Митниці Ігор Калетник, повідомляють Українські новини.

За його словами, перевірка проводиться фахівцями Держмитслужби, працює більше 10 фахівців з усіх напрямків, у тому числі і з енергетичної митниці.

Крім цього, він повідомив, що перед ними поставлені конкретні питання перевірки злочинних дій з боку співробітників митниці, а також щодо правомірності оформлення цього газу і оплати податків.

"На даний момент проводиться перевірка всіх цих питань, і цієї п'ятниці (23 липня) має бути відповідний висновок Державної митної служби, який буде долучено до матеріалів слідства СБУ", - сказав Калєтнік.

Він також заявив, що протокол про порушення митних правил з приводу розмитнення газу RosUkrEnergo вже складено і вже розглядається питання про порушення кримінальної справи проти колишнього керівництва "Нафтогазу".

Як відомо, Стокгольмський арбітражний трибунал зобов'язав НАК "Нафтогаз України" повернути RosUkrEnergo 11 млрд куб м газу, а також виплатити компанії встановлений контрактом штраф у розмірі 1,1 млрд куб м газу.

СБУ порушила кримінальну справу за фактом нанесення збитків державі у зв'язку з рішенням Стокгольмського арбітражу. На два місяці заарештовано екс-главу Держмитслужби Анатолія Макаренка.

СБУ також затримала екс-заступника голови НАК Ігоря Діденка за "низку зловживань в економічній сфері". Раніше він дав підписку про невиїзд.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: