РАДА ОСТАТОЧНО ВІДМОВИЛАСЬ ВІД НАТО

П'ятниця, 2 липня 2010, 00:05
Верховна Рада ухвалила закон про засади внутрішньої і зовнішньої політики України.

За відповідне рішення проголосувало 259 депутатів з 279 зареєстрованих в залі. Зокрема, 171 депутат від Партії регіонів, 25 БЮТівців, 13 НУНсівців, 27 комуністів, 19 - з Блоку Литвина і 4 позафракційних, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Законопроект подав до парламенту президент Віктор Янукович.

Серед головних засад у документі значиться забезпечення повноправної участі України в загальноєвропейській та регіональних системах колективної безпеки, набуття членства у Європейському Союзі при збереженні добросусідських відносин і стратегічного партнерства з Російською Федерацією, іншими країнами СНД, а також з іншими державами світу.

Натомість з законопроекту вилучено пункт про набуття Україною членства в НАТО. Вилучення цього пункту викликало обурення в опозиції.

Крім того, у законопроекті прописано "мовне питання": "Забезпечення розвитку і функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя на всій території України, гарантування вільного розвитку, використання і захисту російської, інших мов національних меншин України".

Опозиція наполягала, щоб статус української мови був затверджений "як єдиної державної".

Під час розгляду поправок до законопроекту депутат від НУНС В'ячеслав Кириленко звинуватив коаліцію в профанації.

"У залі порядку 50 депутатів коаліції. А коли будуть голосувати в цілому, то на табло висвітиться 250! І останнім часом все так приймається. Із 420 поправок опозиції (комітетом) не враховано 420. В залі відбувається чистої води профанація демократичного процесу", - наголосив депутат.

Він заявив, що його група брати участь в цьому "фарсі" не буде.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News