Регіонали пояснили, за що Семиноженко залишився без крісла

П'ятниця, 2 липня 2010, 16:17
Діяльність Володимира Семиноженко на посаді віце-прем'єра з гуманітарних питань не відповідала програмі Партії регіонів.

Про це заявив регіонал Вадим Колесніченко у Верховній Раді в п'ятницю.

"Діяльність Семиноженка на своїй посаді не відповідала програмі Партії регіонів, не відповідали програмі коаліції, і не задовольняла ті виклики, які має суспільство в гуманітарному блоці питань", - зазначив він.

За словами депутата, "гуманітарний блок був провалений".

"Семиноженко намагався безпосередньо управляти діючими державними комітетами, чого в принципі не можна робити", - сказав Колесніченко.

За словами регіонала, Семиноженко "створив два неефективних, безглуздих, нікому не потрібних державних комітети, які вимагають нового фінансування".

Він зазначив, що це Держкомітет з науково-технічної та інноваційної політики і Держкомітет з контролю над обігом наркотиків.

"Це була безглузда акція, яка неефективна і не має ніякого сенсу, крім як підняття власної величі", - додав Колесніченко.

"Семиноженко лобіював абсолютно абсурдний і убогий проект створення українсько-польського університету на базі середнього ВНЗ Польщі. Його проект передбачав фінансування з бюджету України не менше 2-3 мільйонів євро щорічно", - сказав він.

"Керівництво або апарат Семиноженка в черговий раз зробив безглузду спробу...нового перекладу Хартії регіональних мов і мов національних меншин, щоб створити видимість в суспільстві того, що нібито ця хартія для вмираючих мов", - додав регіонал.

"Не вирішена проблема конструктивно під назвою Інститут національної пам'яті, яка і на сьогодні, по суті, дублює роботу системи державних архівів", - зазначив Колесніченко.

Він додав, що "проблема під назвою дублювання вийшла за межі розуму і порозуміння".

Відповідаючи на питання про те, що в проекті постанови про відставку Семиноженка пропонувалося звільнити його через нелегітимність призначення, регіонал сказав: "Ми не хотіли розводити кисіль по тарілці. Для нас принципово важливим було питання відставки Семиноженка".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування