Вибори застрягли в Раді через Черновецького

Вівторок, 20 липня 2010, 15:21

Голова Верховної Ради Володимир Литвин дотепер не підписав і не направив в адміністрацію президента новий закон про місцеві вибори.

Про це повідомив у вівторок на брифінгу віце-спікер парламенту Микола Томенко.

За його словами, юристи ще не вирішили, як бути з виборами в Києві і Тернополі.

"Складність полягає в тому, що багато поправок обговорювалося й у вечірній, і в нічний час, було багато дискусій, і є низка дуже серйозних норм, по яких дотепер йдуть дебати, як їх юридично оформити", - сказав Томенко, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

За словами Томенка, одна з таких проблем - це те, що ще не завершено внесення змін у Конституцію щодо урівняння термінів повноважень депутатів місцевих рад і сільських, селищних, міських голів.

"Від того, чи встигнемо ми до 10 вересня завершити внесення змін у Конституцію, буде залежати, чи пройдуть вибори в місцеві органи самоврядування по всій території чи України ні", - пояснив він.

Також віце-спікер звернув увагу на те, що при прийнятті закону з голосу було внесене положення про те, що вибори проходять на всій території України за винятком виборів Київського міського голови, Київської міськради і Київської облради.

Томенко підкреслив, що дострокові вибори проходили не тільки в ці органи місцевого самоврядування і, відповідно до рішення Конституційного Суду, вони також повинні відбутися не 31 жовтня 2010 року, а пізніше.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування