Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Добкін: Події навколо парку Горького людей не турбували. Скандал роздмухали ЗМІ

Середа, 21 липня 2010, 11:31

Губернатор Харківщини Михайло Добкін наполягає, що дорогу до Євро-2012 через парк Горького у Харкові буде добудовано, незважаючи на акції протестів.

"Дорога буде. Якби були причини, через які там її прокладати не можна, її б там не було ніколи", - сказав Добкін в інтерв'ю Уніан.

"Таким чином, 23 серпня (день Харкова) дорога в парку Горького буде здана. А 31 жовтня (день місцевих виборів) у цій справі буде поставлена жирна крапка", - оддав він.

На питання, чому тоді вирубка дерев у парку Горького сколихнула громадськість і навіть представників УЄФА, Добкін відповів:

"Ви говорите - сколихнуло УЕФА. Не згоден. Я вважаю, що коли б не 31 жовтня (день виборів до місцевих рад), це б не сколихнуло і УЕФА. Ви бачите сильне колихання у взаєминах з УЄФА? Я не бачу", - додав він.

Що ж до резонансу, то, на думку Добкіна, "тут більше колихалися ЗМІ".

"Ось один серйозний Інтернет-ресурс сколихнуло настільки, що подію, яка відбувалась о 2-й години ночі в неділю, він одразу ж відобразив на своєму сайті. Ви ж розумієте, наскільки складно організувати такий оперативний процес навіть потужним центральним ЗМІ. І мета зрозуміла", - заявив він.

"Тому я не думаю, що громадськість справді сильно сколихнули події з вирубкою дерев. Соцдослідження показують, що цією проблемою стурбовані не більше 5% харків`ян. Для влади це важливий чинник", - додав губернатор.

Він також зазначив, що подібні "містечкові, нікому не цікаві події неодноразово роздмухувалися до планетарних масштабів".

"Про них говорили і члени Верховної Ради, і відомі політики, але ефекту ніякого не було. Нерідко політичні опоненти намагалися прив`язати якийсь компромат до мене, до членів моєї команди. До речі, говорили і про те, що ми знижуємо рейтинг Партії регіонів. Але приходив час голосувати, і ми від виборів до виборів набирали все більше і більше прихильників", - заявив Добкін.

Як відомо, вирубка дерев для будівництва нової дороги до Євро-2012 почалася ще 20 травня.

Активісти і прості харків'яни намагалися не допустити вирубку лісу, їм протистояли забудовники і міліція. Харківська влада заявляє, що у них є всі дозволи на прокладання дороги.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування