Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Батько Довгого хоче вивести депутатів в інтернет за 562 мільйони

П'ятниця, 23 липня 2010, 09:26

НУНСівець Станіслав Довгий пропонує до 2012 року впровадити систему голосування "Рада-4", що дозволить створити "електронний парламент".

Відповідний законопроект він подав до Верховної Ради, пише "Сегодня".

Згідно з проектом, депутати зможуть голосувати тільки персонально, а читати законопроекти будуть не в паперовому, а в електронному вигляді, і так само вносити свої правки.

До того ж, депутат зможе голосувати на засіданнях профільного комітету дистанційно.

Крім того, Довгий пропонує розробити таку систему, щоб депутати могли спілкуватися з виборцями на форумах, у дискусійних on-line клубах, проводити інтернет-опитування та голосування.

На все це, за підрахунками автора, піде 561 890 000 гривень, з них 18 тисяч 890 гривень - вже в 2010 р.

"Регіонал" Михайло Чечетов вважає, що парламент на правильному шляху.

"Ми не повинні рахувати на рахівниці і алгоритмічній лінійці. Скажімо, у мене, не останньої людини в парламенті, радника президента, комп'ютер, якому вже близько 10 років, він висне постійно. Я вже не кажу про інших. Інше питання - гроші: тут, звичайно, треба мінімізувати витрати", - сказав він.

У свою чергу НУНСівець Юрій Кармазін вважає, що знову міняти систему "Рада" немає сенсу.

"Досить встановити на нинішньому обладнанні одну кнопку - сканер для пальця, щоб депутати не голосували один за одного", - сказав помічник Кармазіна Євген Костенко.

Депутат і блогер Леся Оробець зазначила: "Я знаю, що таке ця "Рада-4" - підносиш палець, сенсор загоряється".

"І взагалі, я у своїх колегах не сумніваюся - вони знайдуть, як обійти цю систему. А на засіданнях комітету зараз і так голосують дистанційно: коли не вистачає людей для кворуму, то їх просто продзвонюють по телефону, що незаконно. Та й нічого не заважає нардепу спілкуватися з виборцями через інтернет і зараз. Для цього не треба витрачати величезні гроші", - додала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування