Новодворська: Янукович і Путін обговорять передачу Криму Росії

П'ятниця, 23 липня 2010, 11:46

Під час зустрічі президента Віктора Януковича з прем'єром Росії Володимиром Путіним стоятиме питання передачі Криму Росії.

Про це заявила російська правозахисниця Валерія Новодворська в інтерв'ю Радіо Свобода.

"Це чергова ялтинська змова. Темою буде, як би Росії знову віддати Крим", - сказала вона.

"Скоро казка мовиться, та не скоро діло робиться. Лужков знову сказав, що Крим буде російським. До чого б це? Напевно, що не на дощ, а саме до цієї зустрічі. Така собі прелюдія. А він сказав, що і Севастополь має бути російським, і Крим має бути російським. Що у Путіна на умі, то у Лужкова на язиці. А Янукович за це щось попросить", - додала Новодворська.

На її думку, Янукович і Путін "взагалі будуть торгуватися і про мову, і про нафту, і про газ, Путін вчитиме Януковича жити за російською моделлю та моделлю Лукашенка".

Новодворська також відкинула твердження про те, що візит Патріарха Московського і всієї Русі Кирила в Україну є пасторським.

"Вибачте, але який же Кирило Пастор? Він до Христа не моє ніякого відношення. Це державний чиновник. Людина, яка якщо у щось і вірує, то ніяк не в Бога. У Кирила своє завдання, забрати віруючих в української церкви і приписати їх Москві", - сказала вона.

"Ви краще про наслідки подумайте. Гайвороння не злітається на живе тіло, воно злітається на труп. Отож, вони вважають, що вільна Україна - покійник. І залишається тільки розклювати її", - додала Новодворська.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування