Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Не всі акції під час візиту Кирила буде заборонено

Неділя, 25 липня 2010, 16:17
Судова заборона не може розповсюджуватися на хресний хід парафіян Української православної церкви Київського патріархату.

"Адже він не є ані акцією протесту, ані акцією на підтримку візиту Московського патріарха Кирила й взагалі до цього візиту не має стосунку", - повідомляє прес-центр Київської патріархії.

Хресний хід проводиться на виконання рішення Священного Синоду від 14 травня 2010 року про загальноцерковне відзначення Дня Хрещення Київської Руси-України.

Київська патріархія завчасно подала до Київської міської державної адміністрації всі необхідні документи, пов'язані з проведенням ходу, та понад місяць тому отримала відповідні погодження.

В патріархії зазначають, що хресний хід ані в часі, ані в просторі не перетинається із заходами, які проводитимуть у Києві прибічники Московського патріархату.

"Бо молебень патріарха Кирила перед пам'ятником князю Володимиру відбуватиметься 27 липня, а заходи УПЦ КП - 28 липня, в час, коли Московський патріарх перебуватиме у Києво-Печерській лаврі", - уточнюється в повідомленні.

"Тому жодних законних і логічних підстав для заборони хресного ходу або перешкоджання його проведенню з будь-якого боку - немає", - зазначають в патріархії.

Як відомо, у п'ятницю Київський окружний адміністративний суд заборонив проводити акції і прихильникам, і противникам візиту патріарха Кирила.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування