Міліція знову взяла в кільце опозиціонерів і не пустила до Кирила

Понеділок, 26 липня 2010, 12:25
Представники опозиційних партій заявляють про незаконне перешкоджання міліцією проведенню акції протесту проти візиту патріарха московського і всієї Русі Кирила в Києві.

Про це журналістам сказали представники "Конгресу українських націоналістів", Української народної партії та "Української національної асамблеї-Української народної самооборони", повідомляють Українські новини.
.
"Заявку ми подавали відповідно до Конституції України, подавали в п'ятницю (23 липня) у встановлені терміни, ніякої заборони не було по цій заявці, ніхто нам не дзвонив, жодного суду не відбувалося", - сказав заступник голови Київської міської організації КУН Володимир Малько.

"Сьогодні безпідставно, коли ми під'їхали на автомобілі і намагалися провести цю акцію, нас відсторонили, нас оточила ДАІ", - додав він.

При цьому, за словами голови київської організації УНА-УНСО Ігоря Мазура, коли представники його організації намагалися пройти до Софійської площі, міліція також перешкодила цьому.

Водночас він зазначив, що його організація буде продовжувати спроби проводити акції протесту проти візиту Кирила, проте не робитиме незаконні дії і провокувати сутичок з міліцією.

Голова київської міської організації УНП Володимир Шовкошитний висловив думку, що візит Кирила і перешкоджання висловлюванню думок українського народу є свідченням духовної експансії Росії.

У той час, коли представники зазначених організацій давали коментарі журналістам біля Софійського собору, їх взяли в кільце співробітники міліції.

Як відомо, раніше міліція затримала 8 представників ВО "Свобода", які збиралися протестувати проти візиту в Україну патріарха Кирила на вулиці Володимирській у Києві.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування