Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Азарова вирішують, де буде Лас-Вегас

Понеділок, 26 липня 2010, 13:33
Законопроект про гральний бізнес в серпні надійде на узгодження до Кабміну.

Як повідомив заступник глави Держкомпідприємництва Сергій Третьяков, перелік територій, на яких гральний бізнес буде дозволений, уточнюється.

"Зараз нами і Мінфіном розробляється законопроект. До кінця цього місяця він повинен бути погоджений і в серпні направлений на узгодження з усіма міністерствами і відомствами", - сказав він.

Третьяков також зазначив, що проект обговорювався з операторами ринку: "Практично всі згодні з нашим підходом, для того, щоб все-таки ввести ліцензування азартних ігор, але вони не згодні з визначеними нормами, де повинен бути поширений гральний бізнес".

"Ви знаєте, що діє закон про заборону грального бізнесу і він вимагає від уряду визначити гральні зони, де таким бізнесом можна займатися", - сказав він.

"Зараз пропонується визначити п'ятизіркові готелі по всій Україні, три- і чотиризіркові готелі тільки в Криму і визначити курортні міста, де це можна було б ввести", - зазначив чиновник.

"Ми звернулися до губернаторів таких територій, і зараз пропонується декілька міст, але цей перелік уточнюється", - повідомив Третьяков.

Крім того, він нагадав, що за ліцензію на 7 років пропонується брати $5 мільйонів. При цьому збережуться торгові патенти на кожну гральну одиницю. Буде запропоновано визначити більш жорсткі вимоги до організації бізнесу, а також до грального залу.

"Ігрові автомати ми поки пропонуємо заборонити, але далі подивимося, якою буде позиція міністерств і відомств. Інтерактивні гри ми також пропонуємо заборонити", - сказав чиновник.

Третьяков пояснив, що на індивідуальному рівні українці зможуть користуватися послугами онлайн-казино, проте надання таких послуг операторами в Україні буде заборонено. Крім того, буде запропонований один державний оператор лотереї.

Також він повідомив, що Кабмін запропонує парламенту скоротити ліцензування низки видів діяльності. Зокрема, буде запропоновано відмовитися від ліцензування виробництва автомобілів і видобутку корисних копалин.

Третьяков відзначив, що буде запропоновано повністю скасувати ліцензування виробництва і видобутку, оскільки ці види діяльності регламентуються іншими документами, зокрема, сертифікаційними.

Крім того, за його словами, буде запропоновано відмовитися від ліцензування топографо-геодезичних і картографічних робіт, турагентської діяльності, діяльності митних перевізників.

Ліга.net

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування