Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Стоп цензурі!": редакція газети Ахметова репресувала свого журналіста

Понеділок, 26 липня 2010, 18:01
Рух "Стоп цензурі!" вважає неприпустимим звільнення журналіста газети "Сегодня" Олександра Чаленка за оприлюднення суспільно-важливої інформації.

Про це йдеться у заяві руху, повідомляє Телекритика.

"Згідно з поясненнями самого журналіста, основною причиною звільнення є те, що в ефірі телеканалу "Інтер" він публічно сказав, що власником газети "Сегодня" є Рінат Ахметов", - зазначили журналісти.

"І це, на думку редактора, може вплинути на довіру до видання. Редакція жодним чином не спростувала це повідомлення, проте вдалася до репресивних дій щодо свого оглядача", - наголошується у заяві.

"Попри відверто недружнє ставлення Чаленка до руху "Стоп цензурі!", вважаємо, що в даному разі йдеться про порушення базового принципу демократії - прозорості інформації щодо медіавласності", - підкреслили журналісти.

Також у заяві наголошується на неприпустимості звільнення журналіста за "оприлюднення фактів, які мають суспільну вагу, що рівнозначно встановленню цензури".

Водночас сам Чаленко в своєму блозі на "Українській правді" написав, що залишається працювати в "Сегодня".

"Конфлікт з керівництвом "Сегодня" вичерпаний. Ніби як. Я продовжую працювати в газеті - мене більше не звільняють", - зазначив журналіст.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...