Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кримським татарам заборонили мітингувати через Кирила

Вівторок, 27 липня 2010, 11:31
Суд заборонив кримським татарам проводити мирні акції під час візиту до України патріарха Кирила.

Як повідомили у прес-центрі громадської організації кримських татар "Авдет", таку постанову виніс Окружний адміністративний суд Києва на засіданні 26 липня.

"Як випливає з судової постанови, заборона мирної кримськотатарської акції обґрунтована тим, що, нібито "... проведення будь-яких мирних зборів у період візиту патріарха Кирила може спричинити конфліктні загострення на релігійній основі, протистояння різних церков, і не тільки під час проведення заходів, а і в майбутньому...", - йдеться у повідомленні.

Таким чином, на думку представників "Авдету", з судового рішення випливає, що київські урядовці розцінюють візит вищого церковного сановника Росії як провокаційний захід, який сприяє розпалюванню міжконфесійної ворожнечі в Україні і в Києві, зокрема.

"На ділі, провокацією є не візит патріарха, а дії політиканів, які ініціювали дане судове рішення", - зазначили кримські татари.

"Урядовці з адміністрації президента, які вже понад місяць намагаються позбавитися кримськотатарського пікету, здійснили святотатство, розігнавши людей, які шукають справедливості, ім`ям патріарха Кирила - священнослужителя світового масштабу", - підкреслили в організації.

Як відомо, кримські татари вже протягом місяця намагаються організувати акцію біля адміністрації президента, щоб привернути увагу глави держави Віктора Януковича до земельних проблем у Криму.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування