Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Партії регіонів почали ділити крісло Медведька

Середа, 28 липня 2010, 09:34
 

На посаду Генпрокурора після закінчення терміну повноважень Олександра Медведька у Партії регіонів є три основні кандидатури.

Про це в середу пише газета Дело.

Так, за даними видання, великі шанси залишитися на другий термін є в самого Олександра Медведька.

"Ми багато сперечалися про те, хто має змінити Медведька, але так і не досягли консенсусу. Схоже, президент залишить його, щоб уникнути розколу всередині команди", - повідомив співрозмовник в адміністрації президента.

"Ми бачимо Медведька на посаді Генпрокурора, при ньому стабільність", - додає голова регламентного комітету Верховної Ради Володимир Макеєнко. З ним солідарні депутати Дмитро Притика та Сергій Ківалов.

Тим не менше в таборі "регіоналів" є й супротивники Медведько. Якщо президент дослухається до їхніх аргументів, то найбільші шанси зайняти місце мають два претенденти.

Перший - нинішній перший заступник Генпрокурора, близький друг глави держави Віктор Пшонка. Другий - заступник голови адміністрації президента Геннадій Васильєв, який вже працював Генпрокурором за часів президента Кучми. Обидва кандидати мають впливову підтримку у правлячій коаліції.

За інформацією видання, найбільші шанси в прокурорському змаганні має Пшонка.

Про те, що Геннадій Васильєв не впевнений у своїх силах, говорить і той факт, що заступивши на роботу в адміністрацію президента чотири місяці тому, він досі не здав депутатський мандат, і може в разі програшу в боротьбі за посаду Генпрокурора знову повернутися працювати до парламенту.

Високопоставлене джерело в Генпрокуратурі також повідомило, що в останній момент у боротьбу за посаду Генпрокурора активно включився Святослав Піскун.

"Він намагається домовитися з групами Ахметова і Азарова, зустрічається з їхніми лідерами, вмовляє", - запевнив співрозмовник.

Сам Піскун категорично спростував цю інформацію. "Боже збав, навіщо мені це потрібно!? Я ж народний депутат", - переконує Піскун.

Ще одним кандидатом, якому до недавніх пір приписували бажання очолити Генпрокуратуру, є нинішній заступник генпрокурора Ренат Кузьмін. Джерела відзначали, що його активно лобіюють заступники глави адміністрації президента Олена Лукаш та Андрій Портнов.

Проте пізніше в оточенні Кузьміна повідомили, що у нього немає таких планів.

Як відомо, у листопаді закінчується п'ятирічний термін повноважень Медведька.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування